.::. معرفی مركز رشد واحد زنجان .::.

وبینارآموزشی مقدمات ثبت اختراع (وبینار) با همکاری مرکز دانشگاه آزاد اسلامی زنجان و کانون پتنت ایران برگزار شد

به همت مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی زنجان و همکاری کانون پتنت ایران در روزهای 30و 31 شهریور ‌ماه 1399، وبینار آموزشی با عنوان « آموزش مقدمات ثبت اختراع » در محل دانشگاه آزاد اسلامی زنجان برگزار گردید

تاریخ: 1399/07/02 - 00:53

به همت مرکز رشد  دانشگاه آزاد اسلامی زنجان و همکاری کانون پتنت ایران در روزهای 30و 31 شهریور ‌ماه 1399، وبینار آموزشی با عنوان    « آموزش مقدمات ثبت اختراع » در محل دانشگاه آزاد اسلامی زنجان برگزار گردید.

در زمان شروع کارگاه جناب آقای دکتر مهدی بازرگانی مدیر خدمات پژوهشی  دانشگاه آزاد اسلامی زنجان ضمن خوش آمدگویی به حضار در خصوص اهمیت مالکیت فکری و پتنت اعلام نمودند که: « از آنجاییکه یکی از مهم‌ترین الزامات ورود فناوری‌های نوین به بازار، اطمینان از حفاظت حقوق مالکیت فکری و اثبات حق مالکیت افراد یا شرکت‌های نوآور است  لذا مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی زنجان با همکاری کانون پتنت ایران به جهت آشنایی اساتید، دانشجویان و فناوراناین کارگاه آموزشی را  در  راستای طرح "هر استاد یک هسته فناور"برنامه ریزی نمود ». همچنین ایشان در خصوص رویکرد این مرکز نسبت به تمایل به محافظت از مالکیت‌های فکری مجموعه از طریق ثبت پتنت گفتند: «با افق ترسیم شده در  قالب طرح هر استادیک هسته فناور امیدوارم در سال 1402 به 30 پتنت بین المللی توسط فناوران دانشگاه آزاد اسلامی زنجان برسیم».

این کارگاه تئوری با هدف آشنایی اعضای هیات‌علمی و دانشجویان، با مالکیت فکری و ثبت اختراع در مجامع بین‌المللی، تشویق محققین و مخترعین و ارتقای سطح علمی و با حضور آقای محسن اجلیمسئول مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی زنجان ، اعضای هیات علمی، فارغ التحصیلان و دانشجویان بصورت ملی برای اولین بار در دانشگاه آزاد اسلامی زنجان برگزار گردید.

عناوین مطرح شده در این وبینار، شامل تعریف و بیان اهمیت حقوق مالکیت فکری، بیان اقسام مختلف حقوق مالکیت فکری، تعریف اختراع و شرایط ثبت آن، بیان فرآیند ثبت پتنت و نگهداری از آن و معاهدات مربوط به آن و بررسی اطلاعات اسناد پتنت و آموزش نحوه مطالعه آن بود.

برخی از نکات ویژه‌ای که در این کارگاه توسط مدرس محترم آقای  دکترامیر حسین  برنایی مطرح گردید، عبارتند از:

امیرحسین برنائی با تاکید بر نقش مالکیت فکری در حوزه کسب وکار گفت: «پتنت در قانون ثبت اختراعات آمریکا به معنای هرگونه فرآیند، ماشین، محصول یا ترکیبی از مواد (شیمیایی یا فیزیکی) است که می تواند موضوع یک اختراع باشد. این ابتکار می بایست سودمند، نو و جدید و دربرگیرنده گامی ابتکاری باشد بطوری که از نظر فردی با مهارت عادی در آن حیطه، نتیجه این ابتکار بدیهی نباشد.

برنائی ادامه داد: « حقوق قانونی پتنت در قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری ایران؛ به معنای واگذاری حق محدود کردن دیگران از ساخت، استفاده و فروش یک اختراع مشخص در یک محدوده زمانی مشخص (نهایتا تا 20 سال) به صاحب اختراع است.

وی اشاره کرد: «هدف از ثبت یک دانش در قالب پتنت چیزی فراتر از توسعه علمی صرف است. هدف از ثبت اختراع، حفاظت از دستاوردهای فکری در مسیر تجاری سازی، تولید محصول و فروش آن است.»

از جمله نکات مطرح در کارگاه،معرفی خدمات کانون پتنت ایران به حضار بود که از آن جمله می‌توان به مواردی نظیر حمایت از هزینه های ثبت اختراع خارجی،حمایت از اختراع داخلی، حمایت تشویقی از دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی،برگزاری دوره های تخصصی مالکیت فکری برای دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان، مشاوره فنی و تخصصی،اعطای وام به ازای اختراع بهره برداری شده و ثبت شده در دفاتر ثبت اختراع معتبر دنیا،کمک به ثبت علائم تجاری و کمک به ثبت طرح های صنعتیمی توان اشاره نمود.

میزان علاقه‌مندی شرکت‌کنندگان در کارگاه نسبت به مبحث ثبت اختراعات و دستاوردهای علمی خود، در انتهای دوره مورد ارزیابی قرار گرفت که مجموعه نظرات اخذ شده حاکی از این بود که کارگاه از کیفیت بسیار خوبی برخوردار بوده و شرکت کنندگان متقاضی کارگاه های تکمیلی در این حوزه  بودند، که امید است با ادامه همکاری مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی زنجان با کانون پتنت ایران  این کارگاه ها هرچه زودتر برگزار گردد./