.::. حوزه معاونت سما .::.

کارهای سوری و آماری در امور فرهنگی از آفات این حوزه است

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی زنجان در گیر شدن به کارهای سوری و آماری در کارهای فرهنگی را یکی از آفت‌های این حوزه دانست.

تاریخ: 1399/10/15 - 04:44

کارهای سوری و آماری در امور فرهنگی از آفات این حوزه است

به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشهای عمومی و مهارتی (سما) دانشگاه آزاد اسلامی؛هشتمین جلسه شورای فرهنگی سما و آیین تجلیل از فعالان و منتخبان کشوری،استانی و شهرستانی مسابقات قرآن و عترت در مسابقات سازمان سما و آموزش و پرورش زنجان سال تحصیلی ۹۸-۹۹ با حضور حجت الاسلام والمسلمین نقی‌لو رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان زنجان برگزار شد.

در ابتدای این جلسه حجت الاسلام والمسلمین نقیلو با اشاره به تقارن رویدادهای مهم تاریخی ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، اولین سالروز شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و همچنین چهلمین روز شهادت شهید فخری زاده به تشریح نقطه اشتراک  این رویدادهای مهم تاریخی پرداخت.

وی با بیان اینکه  همه این رویداد ها  دارای یک نقطه  اشتراک محوری هستند گفت: این نقطه اشتراک نقش و حضورتاثیر گذار و کلیدی  ولایت مداری است.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان ادامه داد: ولایت مداری  ارتباط قلبی با ولی زمان است و به معنی دفاع از شخص یا فرد خاصی نیست.

حجت الاسلام والمسلمین مجید نقی‌لو با تاکید بر اینکه همه اولیا، انبیا و فقها مجری ولایت الهی هستند و میخواهند اراده خداوند را در زمین محقق کنند؛ گفت: فرد ولو به مقام پیامبری رسیده باشد اگر جدای از خداوند باشد ارزشی نخواهد داشت.

حجت الاسلام نقی‌لو در ادامه به اهمیت و لزوم کار فرهنگی در مدارس به ویژه در مقاطع ابتدایی و متوسطه دوره اول اشاره کرد و با تاکید بر اینکه اگر ظرافت کار فرهنگی در این دوره رعایت نشوند ؛ توفیق خاص حاصل نخواهد شد، گفت: به نظر می رسد نگاه ما به فرهنگ دینی باید گسترده تر و جامع تر باشد.

وی خاطر نشان کرد:تربیت دینی با رعایت اصول و اهتمام لازم در زمینه های مختلف نظیر مهارت افزایی، آموزشی، علمی و فرهنگی و تربیتی با هدف تربیت انسان صورت خواهد گرفت.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی زنجان اضافه کرد: دین به ما می گوید  اگر  هدف اصلی کسی در زندگی اصلاح امور هم نوعانش نباشد مسلمان نیست، یعنی تا وقتی با مردم ارباط خوبی نداشته باشیم با خداوند هم ارتباط خوبی نخواهیم داشت.

حجت الاسلام والمسلمین مجید نقی‌لو با اشاره به اینکه جایی محل تربیت دینی است که انسان را در همه ابعاد تربیت کند، تصریح کرد: اگر با این نگاه تربیت دینی اتفاق بیافتد  مایه برکت  در جامعه اسلامی  خواهد بود.

حجت الاسلامنقی‌لو ادامه داد: برای شکل گیری تربیت دینی و اصلاح امور نیازمند ایجاد  تصویری درست از ماهیت و تمدن غرب با تمام  نقص‌ها و داشته‌هایش هستیم.

نقی لو افزود: به همین نسبت باید تصویری درست از ایران اسلامی با در نظر گرفتن تمامی نکات مثبت و منفی و همچنین گذشته و داشته‌هایش نیز ایجاد شود تا شاهد اتفاقات مهم و رو به رشد جامعه اسلامی باشیم.

در ادامه این جلسه معاون آموزشهای عمومی و مهارتی (سما) زنجان ضمن تاکید بر اینکه فعالیت در راستای توسعه فعالیتها و همچنین حمایت از استعدادهای قرآنی یکی از وظایف مدارس سما است، گفت: گروه مدارس سما زنجان با بهره گیری از برنامه آموزشی ترکیبی در کنار فعالیتهای قرآنی و هویت بخشی به دانش آموزان با اجرای برنامه‌های مهارت آموزی، فرهنگی، هنری سعی در ترسیم زندگی قرآنی و متعالی برای دانش آموزان دارد.

عباس قنبری ادامه داد شورای فرهنگی مدارس و آموزشکده سما زنجان با فاصله گرفتن از اجرای برنامه‌های روتین و مناسبتی فرهنگی و دینی سعی در تحقق سبک زندگی ایرانی- اسلامی باتیکه بر ظرفیتها و توانایی های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی و مدارس سما دارد.

قنبری با یادآوری اینکه در حال حاضر به دلیل شیوع بیماری برنامه‌ها و مسابقات مناسب در بستر فضای مجازی توسط مدارس سما در حال برگزاری است، گفت: در راستای برطرف ساختن نیاز دانش آموزان مدارس سما در حوزه مشاوره کلینیک امین سما با استفاده از نیروهای متخصص و مجرب خدمات مشاوره ای در زمینه های تحصیلی، تربیتی، رفتاری و خانوادگی ارائه می‌دهد.

وی با تاکید بر رویکرد پژوهشی و مساله محور کردن دانش آموزان در مدارس سما، گفت: راه حل بسیاری از نیازهای دانش آموزان، در موضوعات فرهنگی است؛ گفت: اگر محتوا و برنامه‌های فرهنگی درست باشد، ما را به جایگاهی خواهد رساند که بخشی از نیازها و مسائل جامعه را مرتفع می‌کند.

معاون آموزشهای عمومی و مهارتی سما کم شدن قدرت تفکر و خلاقیت را آسیب نظام آموزشی دانست و با تاکید بر اینکه سیاست های اصلی مدارس سما در حوزه  اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و گام دوم انقلاب متمرکز شده است، اضافه کرد: در این راستا و با هدف آشنایی بیستر دبیران و معلمان با مبانی اندیشه اسلامی و افزایش آگاهی، طرح ولایت معلمان مدارس سما زنجان با همکاری نهاد رهبری در حال برگزاری است.

در پایان این جلسه از کارکنان، معلمان، دانش آموزان، اساتید و دانش جویان برگزیده و منتخبمدارس و آموزشکده سما زنجان در مسابقات قرآن و عترت سازمان سما و آموزش و پرورش تجلیل شد.